Μόνον χρυσός ΔΕΝ μπορεί να είναι η σιωπή όταν σιωπούμε για θέματα τα οποία αφορούν το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

Δυστυχώς το Δ.Σ του Δήμου Φυλής για άλλη μια φορά φάνηκε πολύ λίγο μπροστά στις δραματικές εξελίξεις, οι οποίες συμβαίνουν στον τόπο μας και αφορούν στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Την Τετάρτη 18/10/2017 και ώρα 14:30μ.μ, παρακολούθησα την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) του ΕΔΣΝΑ . Κατόπιν παρέμβασης μου, στην εν λόγω επιτροπή, ενημερώθηκα από την αντιπρόεδρο της EEκα. Αφροδίτη Μπιζά , ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017, δηλαδή σε 2 μήνες από σήμερα θα έχουν χωροθετηθεί σχεδόν όλοι οι νέοι χώροι, οι οποίοι προορίζονται για ΧΥΤΥ ή ΧΥΤΑ στην Αττική. Στους χώρους αυτούς θα συμπεριλαμβάνονται και τα ανενεργά λατομεία της Αττικής  (λατομείο Μουσαμά  !!!!!!!! ).

Μετά από τα παραπάνω, κατέθεσα την 20η Οκτωβρίου 2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής, επιστολή- αίτημα, με την οποία ζητούσα την άμεση σύγκληση του Δ.Σ με ένα και μοναδικό θέμα:  τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Και αντi αυτού, η μεν πρόεδρος κα. Αρβανιτάκη, ΔΕΝ έφερε καν το θέμα προς ψήφιση ως όφειλε, ο δε κος. Καμπόλης (αντιδήμαρχος οικονομικών) έλαβε τον λόγο και εκπροσωπώντας όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, αποφάνθηκε ότι ΔΕΝ τίθεται θέμα σύγκλησης Δ.Σ,  με βάση τα γραφόμενα στην  παρακάτω επιστολή μου.

Το τραγικό της υπόθεσης ΔΕΝ είναι ο χειρισμός του θέματος από τους δύο  παραπάνω αιρετούς της διοίκησης Παππού, αλλά το γεγονός ότι  ΟΥΔΕΙΣ  δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης πήρε θέση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ένα ζήτημα το οποίο ταλανίζει τον Δήμο μας για πάνω από 50 χρόνια και όπως πάνε τα πράγματα, δυστυχώς, θα συνεχίζει να ταλανίζει και τις επόμενες γενεές  με  τους  λάθος  χειρισμούς της διοίκησης Παππού.

Σας παραθέτω την επιστολή- αίτημα, την οποία κατέθεσα προς ψήφιση στο Δ.Σ, στις 20/10/2017.

Τα συμπεράσματα δικά σας ……………….. !!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2017

Προς:

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Φυλής &

Την Αξιότιμη Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φυλής

 

Κα. Πρόεδρε,

Κύριοι και Κυρίες  Δημοτικοί Σύμβουλοι,

 

Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, καταδικάζοντας τον Δήμο μας άλλα και τις επερχόμενες γενεές, για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον!!!, με το να σιωπούμε συνειδητά ή ασυνείδητα,  με την λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α.  Φυλής.

Η μια και μοναδική φορά κατά την οποία ασχοληθήκαμε σοβαρά με το θέμα, με την παρούσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου – παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις του υπογράφοντα – ήταν  με ένα έκτακτο ψήφισμα το οποίο έφερε η Διοίκηση του Δήμου προς το Συμβούλιο.

Για τον κο. Δήμαρχο όλα βαίνουν καλώς, διότι, όπως μας έχει αναφέρει  ο Χ.Υ.ΤΑ Φυλής θα κλείσει από μόνος του και για αυτό ευχαριστεί δημόσια την κα. Περιφερειάρχη για την προσφορά της στον Δήμο μας.

Τα γεγονότα όμως διαψεύδουν τον Δήμαρχο!!

  1. Ο νέος ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Δήμων Αττικής) προβλέπει την επέκταση της χωρητικότητας του υπάρχοντος ΕΜΑΚ (εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης) Φυλής, μετά από αναβάθμιση του σε 350,000 τόνους ανά έτος!
  2. Με την ανάληψη των καθηκόντων της κας. Δούρου, εγκρίθηκε η παράταση παραμονής του αποτεφρωτήρα υγειονομικών αποβλήτων, για 3+3 χρόνια, δηλαδή έως το έτος 2021!
  3. Δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο Πάσχα από το ΥΠΕΚΑ, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Χ.Υ.Τ.Α Φυλής και η επέκταση σε 2 νέα σημεία του Β΄ Κυττάρου ( τα γνωστά ως σημεία Β3 @ Β6)  επιφάνειας περίπου 108 στρεμμάτων  σε  Χ.Υ.Τ.Α!  Ενώ αυτοί οι χώροι προορίζονταν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή για δημιουργία 2 εργοστασίων ΣΔΙΤ.
  4. Εγκρίθηκε στην εταιρεία WATT, η δημιουργία νέου εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης, 50 περίπου τόνων ανά έτος, όσων περίπου και ο νέος Χ.Υ.ΤΑ, ο οποίος θα ανοίξει στο Γραμματικό Αττικής (εάν ανοίξει!).
  5. Έχει συμπεριληφθεί,  στα προς διάθεση ανενεργά λατομεία του Νομού Αττικής, για ΧΥΤΥ ή ΧΥΤΑ και το λατομείο Μουσαμά, το οποίο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής!

 

Μετά τα παραπάνω, αγαπητοί συνάδελφοι, θεωρώ επιτακτική την ανάγκη της άμεσης σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ορίζει ο νόμος, σε εύλογο χρονικό διάστημα, το επόμενο 10ημερο.

 

Με τιμή

Αβράμης Θεοδ. Γεώργιος