Ο Θρασύβουλος δεν είναι μόνο ομάδα!!

Στην Χασιά, στον δρόμο για τα Δερβενοχώρια, βρίσκεται ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της περιοχής, το φρούριο της Φυλής. Κατασκευάστηκε αρχικά τον 5ο αιώνα π.Χ. για τον έλεγχο του δρόμου που ένωνε την Α…ττική με τη Βοιωτία. Εκεί βρισκοταν ο αρχαίος Δήμος μας. Από εκεί  ξεκίνησε ο Θρασύβουλος με 70 στρατιώτες, για να επιτεθεί κατά των ολιγαρχικών, που είχε εγκαταστήσει ο Λύσανδρος μετά την ήττα της Αθήνας από την Σπάρτη στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Στον Δρόμο ο Θρασύβουλος κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 1000 άτομα και τελικά να καταλύσει τους ολιγαρχικούς.
Όπως καταλαβαίνετε η ευκαιρία τουριστικής ανάπτυξης για τον Δήμο μας είναι τεράστια!
Δυστυχώς, η απουσία λύσεων για την οικονομική ανάπτυξη μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς μας χαρακτηρίζει τον Δήμο μας…
Συγκεκριμένα προτείνουμε:
  • Επαφή με τουριστικούς πράκτορες για οργάνωση εκδρομών ιστορικού ενδιαφέροντος (κάτι παρόμοιο έχει γίνει σε άλλες περιοχές όπως είναι οι εκδρομές στην επίδαυρο και στην Ολυμπία σε συνδυασμό με παρακαλούθηση των θεατρικών παραστάσεων που λαμβάνουν μέρος εκεί)
  • Συνεργασία με όμορους δήμους, π.χ Αχαρνές, Ελευσίνα, Σαλαμίνα, και διοργάνωση από κοινού θεματικών εκδρομών με θέμα, για παράδειγμα, ‘Τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα σε 1 βόλτα’
  • Διαφημιστική εκστρατεία σε συνεννόηση με το υπουργείο Τουρισμού στα μέσα που ήδη διαθέτει (web site, φυλλάδια) -  Επαφή με σχολεία της Αττικής και οργάνωση σχολικών εκδρομών
  • Επαφή με Υπουργείο Πολιτισμού για καλύτερη ανάδειξη του χώρου
Όλες οι παραπάνω ενέργειες θα οδηγήσουν όχι μόνο στην πολιτιστική αλλά και στην οικονομική άνθηση του Δήμου μας (νέες θέσεις εργασίας, αύξηση επισκεψιμότητας του Δήμου).
Όλα αυτά πάντα με σεβασμό στα αρχαία μνημεία και στην φύση!