Διαχείριση απορριμάτων – Πρώτα ας ξεκινήσουμε από τους κάδους!

Η κατάσταση των κάδων απορριμμάτων σχεδόν σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας είναι απελπιστική.

  • Οι περισσότεροι κάδοι είναι κατεστραμμένοι τοποθετημένοι στην τύχη πάνω στο δρόμο – καμία πρόβλεψη για δημιουργία ειδικής εσοχής στο πεζοδρόμιο, όπως γίνεται σε πολλούς άλλους Δήμους.
  • Οι περισσότεροι μπλε κάδοι βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση (χωρίς καπάκια, σπασμένοι). Σε κάποιες περιοχές του Δήμου (π.χ Φυλή) υπάρχουν ελάχιστοι και όσοι θέλουν να ανακυκλώνουν αναγκάζονται να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στα Λιόσια όπου υπάρχουν τέτοιοι κάδοι, ανάμεσα τους και πολλοί από εμάς.
  • Είναι εμφανής η έλλειψη σωστά οργανωμένων και συνεχών προγραμμάτων ενημέρωσης και εκπαίδευσης στο θέμα της ανακύκλωσης, τόσο στα σχολεία όσο και στους υπόλοιπους κατοίκους. Αυτό είναι εμφανές καθώς πολλές φορές οι μπλε κάδοι είναι γεμάτοι με μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα
  • Δεν υπάρχουν πουθενά κάδοι κομποστοποίησης (για παράδειγμα σε πολλά σπίτια της Κηφισιάς! έχουν ήδη μοιραστεί)

Διερωτώμαστε: σε ένα δήμο όπου η χωματερή είναι δίπλα, δεν θα έπρεπε τόσα χρόνια, η ανακύκλωση να έχει γίνει μέρος της ζωής μας; Και με αυτόν τον τρόπο να έχουν μειωθεί τα απορρίμματα κατά 30%, τουλάχιστον!

Η εκπαίδευση δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει έντονα από τα σχολεία, δηλαδή να κάνουμε τα παιδιά μας  υπεύθυνους πολίτες;

 

kadoi