Δευτέρα 28/12/2015

Το απόγευμα της παραπάνω ημέρας συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Δήμου Φυλής τρεις φορές !!!! . Ναι, καλά καταλάβατε, φίλες και φίλοι συνδημότες, σε τριπλή συνεδρίαση.

Δεν το ξέρατε; Δεν το μάθατε; Δεν το ακούσατε;

Μα πώς να γίνει αυτό, αφού η Διοίκηση του Δήμου ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου, αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο τοπικό ΜΜΕ, την ανακοίνωση για την παραπάνω τριπλή συνεδρίαση, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ !!!!!!!!!!!!

Σε ερώτηση μου προς τον κο Δήμαρχο, για ποιο λόγο δεν φρόντισε να ενημερωθούν οι δημότες για το 3πλό Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς επίσης και το γεγονός ότι το τελικό πλάνο του προϋπολογισμού ήρθε στα χέρια μας λίγες ώρες πριν την έναρξη του παραπάνω ΔΣ,  ως συνήθως δεν πήραμε ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Ρώτησα, επίσης, τον κο Δήμαρχο εάν είναι νόμιμο να έρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου προς συζήτηση μαζί με αλλά 25 τακτικά και έκτακτα θέματα, και η απάντηση που πήραμε ήταν ότι ο προϋπολογισμός είναι από μόνος του ένα θέμα Δημοτικού Συμβουλίου, και είναι η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση!!!!!!!!!!!

Μερικά από τα θέματα προς συζήτηση και ψήφιση στα 3 χθεσινά δημοτικά συμβούλια ήταν και τα εξής τρία :

 1. Έγκριση προϋπολογισμού για το 2016.
 2. Έγκριση τεχνικού προγράμματος για το 2016
 3. Επικύρωση και έγκριση του προϋπολογισμού όλων των παιδικών σταθμών  του δήμους μας καθώς επίσης και του οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού «Πάρνηθα».

Σχετικά με τα παραπάνω θέματα των τριών δημοτικών συμβουλίων, οι θέσεις της παράταξης ‘’ΕΥΠΟΛΙΣ’’ είναι :

 1. Ο προϋπολογισμός του έτους 2016, που έφερε προς ψήφιση η διοίκηση του Δήμου ήταν ύψους : 102.860.902,21 €. Επί του προϋπολογισμού αυτού, ψηφίσαμε μόνο ότι έχει σχέση με την μισθοδοσία των υπαλλήλων. Ο λόγος ήταν γιατί η Διοίκηση του Δήμου δεν κατάφερε να δικαιολογήσει σε μας, πως θα καταφέρει να υλοποιήσει το παραπάνω ποσό για το έτος 2016, αφού κατά τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους 2015 πέτυχε τους εξής στόχους :
  1. Σε σχέση με τα ΕΣΟΔΑ του έτους 2015, ‘’εισέπραξε’’ τα 60.000.000 € από τα 88.000.000 €  που είχε προϋπολογίσει.
  2.  Σε σχέση με τα ΕΞΟΔΑ του έτους 2015 ‘’πλήρωσε’’ τα 46.000.000 € από τα 88.000.000 € που είχε προϋπολογίσει.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε από την διοίκηση  είναι πλασματικός , μη πραγματοποιήσιμος, εικονικά ισοσκελισμένος και δεν είμαστε διατεθημένοι να γίνουμε συμμέτοχοι και συνένοχοι σε πράξεις που κρύβουν πολλούς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

 1. Το τεχνικό πρόγραμμα περιέχει 118 έργα εκ των οποίων τα 45 είναι συνεχιζόμενα κα τα 73 είναι νέα έργα.

Για τα Συνεχιζόμενα έργα του 2016 το τεχνικό πρόγραμμα «προβλέπει»  να  απορροφήσει μόνο 4.200.000 €, από τα 30.000.000 € που έχουν προϋπολογιστεί. Δηλαδή ποσοστό απορρόφησης  14% ΜΟΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!

Για τα Νέα Έργα του 2016 τεχνικό το πρόγραμμα «προβλέπει»  να  απορροφήσει μόνο 3.200.000 €, από τα 77.000.000 € που έχουν προϋπολογιστεί. Δηλαδή ποσοστό απορρόφησης  4,5% ΜΟΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!

Και επειδή θεωρούμε ότι τα παραπάνω ποσοστά απορρόφησης είναι μηδαμινά ΔΕΝ ψηφίσαμεαπότο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου τα εξής :

 • Όλα τα έργα που έχουν δοθεί με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους μέσα από αδιαφανείς και αμαρτωλές συνεδριάσεις, της οικονομικής επιτροπής κυρίως.
 • Όλα τα συνεχιζόμενα έργα προηγούμενων διοικήσεων του δήμου, παλαιοτέρων ετών, πριν από την 31-08-2014.

Από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η εκκωφαντική απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης. Η παράταξη ¨Δύναμη Συμμετοχής¨ του κου Μπουραίμη δεν θεώρησε απαραίτητο να συμμετέχει στην συζήτηση του πιο σοβαρού θέματος ενός δήμου, του προϋπολογισμού. Απόντες, βέβαια, ήταν και τα μέλη της «αντιπολιτευτικής ομάδας» Ενότητας Πολιτών. Ο κος Σάββας, η κα Γιαννοπούλου και η κα Κουράση απαξιώνοντας την σημασία ενός δημοτικού προϋπολογισμού, έλαμψαν δια της απουσία τους, εξουσιοδοτώντας τον Δήμαρχο, κατά δήλωσή του οποίου, υπερψηφίζουν τον προϋπολογισμό. Ο πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθείς από την Δύναμη Συμμετοχής , κος Γεωργιάδης , στο τέλος της συνεδρίασης έθεσε «εαυτόν» στη διάθεση της νυν διοίκησης και έκανε προσωπική αναφορά και μνεία στο Δήμαρχο, Χρήστο Παππού. Απών ήταν και ο κος Λουμιώτης.

Και βέβαια η αναφορά στην απουσία των παραπάνω Δημοτικών συμβούλων, από ένα τόσο κρίσιμο ΔΣ έχει να κάνει μόνο με την πολιτική πτυχή του θέματος και γίνεται προς ενημέρωση των συνδημοτών μας.

 

Τέλος στην ανοιχτή πρόσκληση που απήυθυνε ο κος Δήμαρχος και στα 33 μέλη του ΔΣ για μία ενιαία Δημοτική Ομάδα με κοινή συμπόρευση μαζί του, εμείς απαντήσαμε ότι θα κρατήσουμε τον ρόλο της αντιπολίτευσης, γιατί από ότι φαίνεται η παράταξη ‘’ΕΥΠΟΛΙΣ΄΄ είναι η μοναδική παράταξη που ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση στην Διοίκηση του Δήμου και επειδή κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας την 01-9-2014 υποσχεθήκαμε σε όλους τους δημότες του Δήμου Φυλής, ότι θα είμαστε θεματοφύλακες της Διαφάνειας και της Νομιμότητας στα πεπραγμένα του Δήμου, κατά την περίοδο 2014 – 2019 .